Waarom geef ik mest?

Alle planten hebben bemesting nodig, niet alleen om in bloei te komen, maar voornamelijk om te zorgen dat ze een sterke weerstand opbouwen tegen ziektes, schimmels en ongewenste insecten.

Wanneer uw plant voldoende mest ontvangt geniet u optimaal van zijn bloeiperiode en heeft u stuk minder last van ziektes & schimmels.

Goed bemeste planten zijn makkelijker in onderhoud en zullen op lange termijn kosten besparen op bestrijdingsmiddelen.

Bloeiende hortensia tuincentrum van Ee Zeist

Wanneer geef ik mest?

Wanneer uw planten in goede aarde worden verplant waar al meststoffen in zitten dan zit uw plant in de eerste maanden goed.

Alle planten blijven echter vragen om meststoffen en dit is vaak te zien wanneer het blad begint te verkleuren, op tijd mest geven is erg belangrijk om een sterke & gezonde plant te houden.

In het voorjaar tot het einde van de zomer geeft u uw planten mest, in de winter gaan planten namelijk in rust. U hoeft dan ook minder water te geven.

N-P-K
stikstof - fosfor - kalium

Stikstof (N) voor mooie groene planten.
Fosfor (P) voor sterke wortel ontwikkeling.
Kalium (K) voor een sterke plant met goede weerstand en voor een mooie oogst met fruit.

Kalk
tegen verzuring & betere bodemstructuur

Het gebruik van kalk in de tuin zorgt voor een betere bodemstructuur en gaat de verzuring van de grond tegen. Voedingsstoffen worden makkelijker opgenomen waardoor uw planten sterker en gezonder worden.

Magnesium
voor uw groene planten

Magnesium mest maakt bladgroen aan, dit zorgt voor gezonde planten & mooi diep groen blad in uw coniferen, sierstruiken & gazon.

Meststof advies op maat?
Kom langs op ons tuincentrum & vraag het één van onze deskundige tuin liefhebbers.

tuinplanten mest - kamerplanten voeding - moestuin mest - gazon mest