Planten op het balkon en terras staan meestal in potten. Planten in potten hebben het relatief zwaarder dan planten in borders. Door de beperkte ruimte in potten kan er makkelijk een tekort ontstaan aan water en voeding. Voor deze planten is een goede verzorging dus extra belangrijk.

Veel groei- en bloeiplezier

In het voorjaar worden willen we allemaal weer naar buiten en verlangen we naar een fris voorjaar en een kleurige zomer. De potten op terras en balkon zijn vaak als eerste aan de beurt. Het is verstandig om dan de juiste producten te gebruiken om verzekerd te zijn van veel groei- en bloeiplezier.

Een goede voedingsbodem voor terras en balkon planten

Gebruik een grond, liefst met voeding voor 6 maanden en die veel water vast kan houden. Terras- en Balkon Potgrond is hier een goed voorbeeld van. Dit soort hoogwaardige potgronden zijn weliswaar wat duurder, maar in verhouding tot de prijs van planten en het extra plezier dat je van je planten zult hebben zeker waar voor je geld. Overige tips voor een goede voedingsbodem:

  • Drainage in potten is erg belangrijk. Voor een goede waterhuishouding adviseren wij om onderin de pot een laag van 3 tot 4 cm hydrokorrels te doen.
  • Kies voor een soort grond waar voor een paar maanden voeding bij in zit.

Gebruik de juiste voeding

Naast een goede grond hebben terras- en balkonplanten behoefte aan een goede voeding. Als je een standaard potgrond gebruikt, zal deze voor ca. 2 maanden voeding bevatten. Daarna is het zaak om de planten bij de voeden met een goede voeding. Hierin zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeuren meerdere mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de Terras & Balkon Voedingskegels als je niet wekelijks wil voeden. Deze geven 6 maanden lang geleidelijk voeding af onder invloed van temperatuur en hoeveelheid vocht. Kijk hieronder bij de voor jouw geselecteerde producten voor terras en balkon.