Elke plant is anders en heeft andere behoeften.
Welke voedingselementen heeft een plant hoofdzakelijk nodig en wat doen ze voor de plant?

Stikstof (N)

Pokon Stikstofmest zorgt voor de groei van de groene delen van de plant, zoals de bladeren en de stengels. Omdat deze meststof extra magnesium bevat krijgen uw planten een mooie diepgroene kleur. Bij een stikstofgebrek krijgen planten een lichte geelgroene kleur en de groei blijft achter. Te veel stikstof is ook niet goed, omdat de plant dan te hard groeit en daardoor kan verzwakken.

Fosfor (P)

Pokon Fosfaatmest zorgt voor de ontwikkeling van de plantenwortels, vruchtvorming en bloemvorming. Toepasbaar in siertuin, moestuin en op het gazon. Te veel fosfaat is ook niet goed, omdat dit uit kan spoelen. Laat daarom uw grond eens testen, want alleen dan weet u of een extra gift noodzakelijk is.

Kalium (K)

Pokon Kalimest zorgt voor de stevigheid van de plant en verhoogt de weerstand tegen ziekten, plagen en droogte. Kalium zorgt er bovendien voor dat planten beter winterhard worden. Omdat deze meststof extra magnesium bevat krijgen uw planten een mooie diepgroene kleur. Geschikt voor o.a. fruitbomen en struiken, gazon en knol- en bolgewassen.

Magnesium (Mg0)

Pokon Magnesiummest zorgt voor de aanmaak van bladgroen. Voor zowel coniferen, sierstruiken als het gazon. Door deze meststof te gebruiken zorgt u voor gezonde planten met een mooie diepgroene bladkleur.

Kalk

Pokon Kalk zorgt voor een betere ontwikkeling van planten en het gazon. Kalk verbetert de bodemstructuur en gaat verzuring van de grond tegen. Hierdoor zijn voedingsstoffen beter beschikbaar, waardoor planten en het gazon zich beter kunnen ontwikkelen.
Daarnaast gaat Kalk mosvorming tegen. Mos in het gazon is vaak een bron van ergernis. Door kalk te strooien wordt de vorming van mos tegengegaan.