Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen en smaken. Je kunt kiezen voor tegels of gras, maar ook voor bijvoorbeeld cacaodoppen, kokossnippers of boomschors. Afhankelijk van de toepassing maak je je keuze. Cacaodoppen en kokossnippers hebben als groot voordeel dat ze een onkruid werende werking hebben, 100% natuurproducten zijn en de tuin meteen een fraai en verzorgd uiterlijk geven waarbij de kokossnippers ook nog eens lekker zacht zijn. Ook boomschors is 100% natuurlijk maar meer geschikt ter decoratie.

Borders

Cacaodoppen zijn ideaal voor toepassing in borders. De Pokon Cacaodoppen bestaan voor 100% uit natuurlijke bestanddelen. Het is gemaakt van cacaodoppen die overblijven na de verwerking van cacaobonen.

Dit decoratieve product heeft diverse functies. Door het gebruik van cacaodoppen, kan de zon niet direct op de grond schijnen. Hierdoor droogt de grond droogt minder snel uit en hoef je minder vaak water te geven. Daarnaast heerst onder de cacaodoppen een vochtig klimaat, dit bevordert het bodemleven. Het laagje cacao heeft een onkruid werende werking en houdt bijvoorbeeld slakken en katten op afstand door de structuur van de doppen.

Speelplek en looppad

Voor een speelplek of een looppad is het belangrijk dat de bodembedekker lekker zacht aanvoelt en een goede demping heeft. De Pokon Kokossnippers zijn gemaakt van de zachte bast van kokosnoten en daardoor ideaal voor de aanleg van een looppad of als bodembedekker bij speeltoestellen of schommels. Zelfs op blote voeten voelen kokossnippers prettig zacht aan. In tegenstelling tot een betegeld tuinpad zorgt kokos ervoor dat regenwater snel de bodem in kan zakken. Dat voorkomt typische tegelproblemen als plasvorming en groene aanslag. Daarnaast wordt onkruidvorming tegengegaan.

Decoratief

Zowel de cacaodoppen als de kokossnippers zijn erg mooi als decoratie voor in de tuin. Daarnaast kan ook boomschors gebruikt worden. Boomschors is 100% natuurlijk, erg duurzaam en zeer geschikt voor decoratie in de tuin. Door de hardere structuur (schors van grove den) is het niet erg geschikt voor looppaden en speelplaatsen.

De Boomschors Excellent is dit in tegenstelling tot de Boomschors wel, deze is ook 100% natuurlijk en erg duurzaam, maar daarnaast ook goed te betreden.