Nav view search

Navigation

Search

Geraniums zijn bijzonder sterke, makkelijke planten. Er zijn veel soorten die uitstekend dienen als bodembedekker, waardoor onkruid minder kans heeft. Ook kennen ze een grote verscheidenheid in bloemkleur, variërend van wit, roze, licht/donkerrood, donkerpaars, licht- en donkerblauw. Doordat ze verschillen in bloeitijd zijn ze gemakkelijk te combineren met talloze andere vaste planten in de tuin, maar de geranium kan ook prima binnen. Een veelzijdige plant!

Grond voor een geranium:
Wanneer je geraniums in potten zet kun je het beste een goede water vasthoudende potgrond gebruiken. In de border volstaat een goede tuinplanten grond of standaard potgrond.

Standplaats:
Geraniums zijn erg gemakkelijke planten en kunnen goed op zonnige plekken of half schaduw plekken staan. 

Een geranium voeden:
Wanneer je geranium in een pot staat kun je het beste in het voorjaar voeding geven. Gebruik hiervoor Terras en Balkon Voeding. In de border kun je in dezelfde periode Tuinplanten Voeding strooien. 

Snoeien:
Deze plant hoef je niet te snoeien. Regelmatig weghalen van uitgebloeide bloemen zorgt ervoor dat nieuwe bloemen zich weer optimaal kunnen ontwikkelen.

Water geven:
Geef geraniums niet teveel water. Ze houden niet van natte voeten. Als ze in een pot staan kun je dit goed voorkomen door hydrokorrels te gebruiken.    

Copyright © 2016 Tuincentrum en Hoveniersbedrijf van Ee in Zeist. Alle rechten voorbehouden.
Tuin webshop van Ee 
Google+
Linkpartners