Nav view search

Navigation

Search

Veel mensen ervaren het verzorgen van een gazon als een ingewikkelde klus die alleen voor professionals is weggelegd. Dit is de belangrijkste reden dat veel mensen deze ogenschijnlijk ingewikkelde klus maar laten liggen. Of erger nog, geen gazon meer hebben. Zonde!

Een gazon onderhouden hoeft niet moeilijk te zijn

In de zomer maai je regelmatig het gras. Dat kost niet alleen jou, maar ook het gras energie. Je kan je gazon nieuwe energie geven door af en toe een goede meststof te strooien. Ook gedurende andere jaargetijden heeft je gazon bepaalde behoeften. Om het gras het hele jaar zo goed mogelijk te onderhouden hoeft je schuur niet vol te staan met allerlei verschillende producten. Dit maakt gazon onderhoud onnodig ingewikkeld. Geniet je liever in de tuin dan constant bezig te zijn? Dan hebben we goed nieuws! Intensief onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van slechts 2 organisch minerale producten waarmee je het gazon jaarrond kunt verzorgen. Zo is het voor iedereen een stuk makkelijker, met natuurlijk het resultaat van een echte professional!

Het geheim van goede gazon verzorging

Pokon Gazonmest Plus Kalk is een gecombineerde korrel waarin zowel kalk als voeding zit. Je bent dan in 1x klaar met je voorjaarsbemesting. De Gazonmest Plus Kalk zorgt voor een goede start in het voorjaar en heeft een indirecte werking tegen mos. Deze korrel kun je ook in het najaar strooien. Door het hoge Kali (K) gehalte is je gazon beter bestand tegen kou en sneeuw in de winter.

In de zomer heeft het gazon door intensief gebruik en het vele maaien behoefte aan extra voeding om de tekorten aan te vullen. Zorg er dus altijd voor dat de voeding die je koopt een hoog stikstofgehalte heeft. Stikstof (N) zorgt namelijk voor een gezonde groei en een mooie volle kleur. Met Pokon Supergroen Gazonmest vul je in de zomer de tekorten aan die ontstaan doordat het gazon in de zomer regelmatig wordt gemaaid, want het bevat naast Stikstof ook Magnesium. Het gevolg is een gezonde groei en een mooie volle groene kleur. In een goed gevoed gazon krijgen onkruid en mos bovendien minder kans. Het resultaat zie je al na een paar dagen. Probeer daarnaast om het gazon niet te kort maaien (ca. 4 cm) en zorg dat het in de zomer niet te droog wordt door te sproeien tijdens droge periodes.

Tips voor een mooi groen grasveld

  • Een paar keer per jaar voeden met de juiste gazonmest

  • Maai regelmatig en niet te kort (4cm)

  • Zorg ervoor dat de messen van je grasmaaier scherp zijn

  • Af en toe goed sproeien in droge periodes

  

  

Copyright © 2016 Tuincentrum en Hoveniersbedrijf van Ee in Zeist. Alle rechten voorbehouden.
Tuin webshop van Ee 
Google+
Linkpartners